Keman, yay ile çalınan, perdesiz bir enstrümandır. Yaylı ailesinin en küçüğüdür. Dört teli vardır. Teller, pesten tize sol, re, la ve mi olarak sıralanır. Keman yayına arşe de denir. Arşeyi düzgünleştirmek ve sesi güzelleştirmek için reçine sürülür. Ses aralığı dört oktavdır. Kişinin çalacağı kemanı belirlemek için kol boyuna bakılır. Küçük yaş çocukları için farklı boyutlarda kemanlar tercih edilebilir.
Keman eğitimine, çocuğun motor kas gelişimine göre sekiz yaş itibarıyla başlanabilir. Gelişim, her bireyde farklı seyrettiği için derse başlama yaşı değişiklikler gösterebilir. Küçük yaş gruplarının dikkat seviyeleri ve süresi daha kısa olduğundan, dersler bu duruma uygun şekilde yapılır. Derslerde kullanılan metotlar; yaşa, bilgi seviyesine göre farklılıklar gösterir. Eğitmenler tarafından kişiye en uygun metot seçilir ve derslerde kullanılır.
• Kurumumuzda keman dersleri, haftada bir gün olmak üzere yaşa bağlı olarak 40-50 dakika arası olarak planlanır.
• Evde enstrüman olmaması, eğitmenden destek alınması ihtiyacı gibi durumlarda, kuruma gelip çalışılabilir.
• Eğitime başlandıktan belli bir süre sonra, seviyeler belirlenerek ve pandemi koşulları gözetilerek solfej sınıfları oluşturulur.
• Kurumumuza kayıt yapıldıktan sonra, alınan eğitim MEB'e işlenir. MEB tarafından belirlenen ders sayısı (528 saat) doldurulunca kurs bitirme sınavı yapılır. Bu sınavda "başarılı" derecesi alınırsa, okulumuzdan mezun olunur ve MEB onaylı "Usta Öğretici" sertifikası alınır.
• Enstrümanda belli bir seviyeye geldikten sonra London College of Music müfredatlarına çalışılarak, sınavlara kayıt yaptırılıp, başarılı sonuç elde edilmesi durumunda uluslararası geçerliği olan London College of Music lise kademesi diploması alınır.